Älvsnabbens vapen, som fastsatt på en träplatta delades ut till värdarna vid varje hamnbesök.


40-års träff för
långresan 1967-68

Älvsnabbenmedaljong

 

Innehåll

 

Owe Lising och Lars Johansson berättar


Tillbaka till
Älvsnabbens hemsida

Tillbaka till
långresan 1967-68

 

 

 

Rapport från resans 40-årsträff

 

Hej skeppskamrater!

Vilken start! En lördag med tråkigt väder. En del kom i spöregn och så blöta att vi fick vrida ur dem. Men när alla väl kommit in på plats och träffat sina gamla skeppskamrater så var humöret på topp. Vi hade gott om tid att snacka igång oss och vi blev 38 stycken till slut efter några sena återbud (p.g.a. sjukdom) och någon överraskande oanmäld. Det är ju roligt att bli så många som möjligt på träffarna. När Johansson med fru ända från USA kom endast för detta så kan väl fler i landet dyka upp.

Nu tar vi en kort promenad över till Skeppsholmens andra sida för att där ta färjan över till Djurgården för att få en guidad tur på Vasamuseet. Det blev mycket uppskattat då många ej varit där på många år, för det händer ju fortlöpande saker på "nybygget av Vasaskeppet". Så hade vi (ovetandes) några kunniga och pålästa i sällskapet som bidrog med en hel del intressanta saker som hänt Vasa både då och nu. Tillbaka från Djurgården med färjan och åter till af Chapman. Fullriggaren af Chapman var fortfarande på varv för att renoveringen dragit ut på tiden vilket vi sörjde över så vi fick hålla tillgodo med vandrarhemmets bar och lokaler på landbacken med samma namn. Vi gjorde nu stopp i receptionen och fördelade logi för de som skulle bo kvar här och tog en sväng förbi baren innan vi samlades i matsalen. Där fick alla göra en kort presentation av sig för att friska upp minnet på övriga. Som det såg ut så var det nog inte många som ej kände igen varandra. Det var nog mest namnen som gömt sig. God mat och dryck och stämningen på topp.

Timmarna rann iväg alldeles för snabbt. Det blev ändå ett sent besök på närliggande Grand hotell för att kolla in deras nya bar. Uppstigning söndag morgon och frukost för de som var kvar med lite eftersnack. Det är bestämt att om 5 år skall vi träffas i Göteborg och då håller två göteborgare i det hela. Det ser vi fram emot. Lite bilder från träffen bifogas. Till slut önskar vi varandra en riktigt God Jul och Gott Nytt År

Owe Lising

 

Bilderna är tagna av Owe Lising och Lars Agå.

Klicka på dem för att förstora!

 

 

Bilder från 706 Lars G. Johansson, FC Hovmästare

"The Fab4" och Sekonden Christer Fredholm.

 

 

Till början