Älvsnabbens vapen, som fastsatt på en träplatta delades ut till värdarna vid varje hamnbesök.


Besöket i Panama 1979

Älvsnabbenmedaljong

 

Innehåll

 

Sophie Wisting berättar


Tillbaka till
Älvsnabbens hemsida

Tillbaka till historiesidorna
 

 


På sista långresan 1979-80 besökte Älvsnabben Panama. Läs mer om denna resa under "Långresan 1979-80".

Från Sophie Wisting har följande historia kommit. Hon hade hittat Älvsnabbensidorna på Internet. Sophie har även berättat per telefon att hennes pappa är fransman och mamman svenska. Hon tyckte även att det var kul att de kadetter hon tog med på visning i Balboa hade med sig långbyxor och fick byta om från kortbyxor när mörkret föll på.

 


Sophies berättelse:

Jag var 15-16 år när Älvsnabben kom till Panama. Mina föräldrar tog hand om några kadetter som skulle på lite besök i Panama. Jag var själv med på någon middag på båten när den låg nära Balboa. Ett starkt minne från den kvällen var att några av kadetterna ville kolla in Balboa-centrum och jag tog med dem dit. Under tiden skulle mina föräldrar hem och kunde inte hitta mig. De, samt kaptenen och några andra genomsökte HELA båten på jakt efter mig. Jag fick mig en ordentlig utskällning senare!

Jag är en typisk utlandssvensk som flyttade till Sverige när jag var 18. Innan dess hade jag bara spenderat ett par veckor varannan sommar i Sverige. Jag gillade inte Sverige eller svenskar för den delen heller. Gänget på Älvsnabben fick mig att ändra uppfattning. Svenskar var lättsamma och trevliga!Bild från Sophie på en gudstjänst ombord vid besöket i Panama 1979.

Bild från Sophie på en gudstjänst ombord vid besöket i Panama 1979.

 

Till början