Till
Älvsnabbens
startsida


Tillbaka till
långresan
1977-78

 

 

 


Skåneträff hemma hos B-G Håkansson

Den 5 juni 2004 var vi 8st av besättningen från Skåne som träffades hemma hos fd VPL däcksmatros Bengt-Göran Håkansson som i sitt numera civila liv bor med fru och barn i den lilla villaorten Värpinge utanför Lund. Vid ett förmöte i februari 2003 på Centralens pub i Malmö inför 25-årsträffen hade B-G lovat att han skulle bjuda hem oss allihop. Vi andra trodde förstås att detta bara var ett glatt infall under ölets påverkan, men där hade vi fel!

Vi som var med:

    

Anders Wendt, skepparens karl och värden, matros Bengt-Göran Håkansson, FC Stefan Leo och matros Anders Holmberg

 

    

Kocken Peter Mastborn, målarförrådschefen Mats Bengtsson och aspirant Johan Sjöholm, Bengt Grip, tvättaren från Trelleborg
Många fler var bjudna men kunde inte närvara. Vissa undrade t o m "Hur vågar han bjuda hem oss i sitt hem?".

Vi började med allehanda drinkar och tilltugg på uteplatsen. B-G berättade att han skulle bygga en stor pool på tomten under sommaren.
Saknaden av havet har blivit för stor, trodde vi andra.... 

 

    

Sedan blev det till att flytta in i finrummet för att inmundiga förrätt med öl och snaps, huvudrätt i form av stor varierad buffé och sedan efterrätt.
Vin och öl fanns i massor. Därefter blev det förstås kaffe med avec.

 

    

Se så vackra och välbehållna vi fortfarande är, trots att det är över 25 år sedan vi var unga och upptäckte världen tillsammans!

Värden själv, Bengt-Göran, var för dagen klädd i fotbollskläder p g a det kommande fotbolls-EM i Portugal som han skulle resa ner till ett par dagar efteråt...
vilket han gärna berättade för oss andra. Vi som var där tackar B-G för hans mycket trevliga initiativ!
Vi tackar även hans fru och barn för att dom vågade släppa in oss gamla sjöbusar i sitt hem!

Till början