Till
Älvsnabbens
startsida

 

Tillbaka till
resan 1964-65

Starten
Casablanca
Atlanten
Abidjan

Dopet
Lucia
Santos
Sao Paolo

Jul
Nyår
Buenos Aires
Mar del Plata

Punta Arenas
Alcaluferna
Valpariso

Callao
Lima
Bahia Santelmo
Balboa
Panamakanalen

Puerto Barrios
Charleston
Portsmouth
hemkomsten

Tändstiksfodral till en
stor ask tändstickor
som Nisse har sparat.

 

 

 

 
Min långresa med Älvsnabben 1964-65

Jag har under åren 2004-2010, i kåseriform, berättat om mina upplevelser under Älvsnabbens långresa. Detta har jag gjort för mina klubbkamrater i Oxelösunds Motorbåtsklubb i vår klubbtidning ”Svallvågen” där jag också är redaktör.

Uppmuntrad av min lumparkompis Janne Ekman i Göteborg tänkte jag dela med mig av dessa kåserier till flera gamla Älvsnabben-kompisar och alla andra intresserade. Någon historia i inslagen är inte från resan men det får ni stå ut med. Jag har dels använt egna bilder och även lånat bilder där vår fartygsfotograf och ”Snabbnyttredaktör” Göran Rehnby är tillfrågad och samtycker till lånet. Även bilder från Wikipedia finns med.

Eftersom jag har skrivit efterhand under sju år så har jag inget samlat dokument utan det är 14 separata avsnitt. Dessutom har jag skannat in första sidan av Snabbnytt från den 12 november 1964. Jag hoppas att dessa mina rader samt mina minnen från resan kan väcka andras minnen och vara till glädje för mina gamla kamrater och även för andra som läser. Välj de olika avsnitten i menyn till vänster.

Denna resa, och hela tiden på Älvsnabben har satt djupa spår i mitt liv. Som kuriosa kan jag berätta att jag under ca 10 års tid efter Älvsnabbentiden hade en återkommande dröm där jag blev tillfrågad om jag ville åka med igen. Svaret blev ”Jaa tack” varje gång.

Med vänliga hälsningar
Nils-Göran (Nisse) Levin Däcksmatros i mäss 7

Till början